+1 ocena
1.1k pregleda
u Web dizajn i SEO od
izmenjeno od

U ovom članku upoznaćemo vas sa najnovijom dešavanjima na polju optimizacije sajtova. U prethodnih par godina bilo je puno novina koje su nasledile brojne izmene od kako je Google algoritam počeo da se unapređuje.

Seo optimizacija sajta je poslednjih godina postala veoma interesantna pa su se njome počeli baviti svi redom. Uz malo čitanja na internetu, par kratkih seo tutorijala, čini se da svako može može biti seo ekspert. Međutim, istina je da je svega 1% pravih seo poznavalaca dostupno za besplatne konkretne predloge, konsultacije ... itd. Zašto ?

Search Engine Optimization, prosto rečeno jeste zanat seo majstora koji se bave time da sajt dovedu na prvo mesto i odgovore svima koji imaju kratko i jasno pitanje: "kako da moj sajt izađe prvi na Guglu kada ukucam ključnu reč za koju je sajt optimizovan" ?

ŠTA JE VAŽNO ZA SEO ?

Za Seo optimizaciju je važno poznavanje osnovnih tehnika za izradu web sajta. Kada je sajt kvalitetno napravljen, on se mora na pravi način prezentovati široj javnosti. Da li će se u prvo vreme koristiti Adwords ili Facebook reklamiranje, manje je važno od strategije koja podrazumeva konstatno unapređenje sajta i rad na njegovoj optimizaciji.

Seo optimizacija sajta se radi sve vreme, ne poznaje prekid u radu, ne dozvoljava krupne greške niti sitna lažiranja. Fazoni i fore da se zavara Gugl ne prolaze već dovode do izbacivanja sajta iz pretrage.

Naravno, postavlja se realno pitanje odnosno pitanja koje smo uspeli da od klijenata saznamo individualnom metodom "analiza face to face": da li je Google 100% pravedan kada u prva tri rezultata i poslednja tri postavlja oglase ? Da li je realno predstavljen kvalitet sajtova na prvoj strani ? Nije.

Činjenica je da i dalje imamo rezultat pretrage u kome su na boljoj poziciji sajtovi koji uopšte nisu mobile friendly, nisu https, nemaju podešen ispravno title tag, prepuni su javascript-ova, spori i potpuno neinteresantni ljudima na internetu. Kada će konačno Gugl ukloniti iz pretrage sajtove koji nisu optimizovani za mobilne uređaje ?

Namera nije da se uklone sajtovi već da im se pomogne da do njih što lakše dođe publika. A zašto se onda gugl zalaže toliko za neke sajtove koji su krš dok su neki vrhunski urađeni sajtovi bačeni na neku tamo, 5 ili 9-u stranu ?

Starost web sajta očigledno, kao jedan od bitnih faktora za rangiranje je izgubio na svojoj važnosti.

Linkovi su ponovo postali važan faktor kod pozicioniranja sajtova. Naravno, misli se na izgradnju kvalitetnih linkova.

Lokacija servera i izbor domena za sajt takođe nemaju neki preterani značaj na poziciju sajta.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

+1 ocena
od
izmenjeno
Možda će u daljem tekstu to da se pomene, ali kada radite linkovanje morate paziti na  faktore koje Google koristi za pozicioniranje nekog sajta http://www.mojeiskustvo.com/1208/Seo-optimizacija-sajta
0 ocene
od

Vrlo važno je dobro optimizovati naslove , izmedju ostalog. Naslovi hvataju ili odbijaju pažnju internet čitalaca. Dobar naslov je mamac zna se kako se pretražuje internet, na brzinu i gladaju se samo naslovi i ključne fraze, ukoliko u sekundu ne privučete pažnju niko neće čistati vaš tekst

od
Možda, ali kako će neko uopšte videti naslove ako se sajt ne može pronaći u prvi recimo par stranica  pretrage ? SEO optimizacije je postala jako komplikovana disciplina - puca kičma koliko je teško :)
0 ocene
od
Očigledno da je jako teško da se nov sajt probije na prvo mesto, bez obzira na kvalitet sadržaja, izgled, podešen https. Verovatno je potrebno da se radi na linkovima. Upravo smo pokušali da dva sajta za našu firmu pokrenemo sa mrtve tačke - u pitanju je LED RASVETA. Međutim, jako sporo i teško ide. Svakog dana pišemo na blogu dosta članaka, sajt je perfektno urađen u Wordpress-u ali ne ide po planu. Ostaje nam da plaćamo još uvek Google Adwords dok se nešto ne desi.
0 ocene
od

Veoma korisno, vec neko vreme ucim SEO optimizaciju, ima toliko caka koje treba savladati, evo jedan koristan tekst koji je meni pomogao https://www.teshadesign.com/blog/kako-je-rad-na-seo-za-5-meseci-povecao-prodaju-preko-300-jedna-studija-slucaja-koja-afirmise-seo-tehnike-58.html

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
2 odgovora 810 pregleda
+1 ocena
3 odgovora 978 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 624 pregleda
+3 ocene
0 odgovora 4.6k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 494 pregleda
...