Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+1 glas
135 pregleda

U ovom članku upoznaćemo vas sa najnovijom dešavanjima na polju optimizacije sajtova. U 2018-oj godini imamo puno novina koje su nasledile brojne izmene u poslednjih par godina od kako je Google algoritam počeo da se unapređuje.

Seo optimizacija sajta je poslednjih godina postala veoma interesantna pa su se njome počeli baviti svi redom. Uz malo čitanja na internetu, par kratkih seo tutorijala, čini se da svako može može biti seo ekspert. Međutim, istina je da je svega 1% pravih seo poznavalaca dostupno za besplatne konkretne predloge, konsultacije ... itd. Zašto ?

Search Engine Optimization, prosto rečeno jete zanat seo majstora koji se bave time da sajt dovedu na prvo mesto i odgovore svima koji imaju kratko i jasno pitanje: "kako da moj sajt izađe prvi na Guglu kada ukucam ključnu reč za koju je optimizovan" ?

ŠTA JE VAŽNO ZA SEO ?

Za Seo optimizaciju je važno poznavanje osnovnih tehnika za izradu web sajta. Kada je sajt kvalitetno napravljen, on se mora na pravi način prezentovati široj javnosti. Da li će se u prvo vreme koristiti Adwords ili Facebook reklamiranje, manje je važno od strategije koja podrazumeva konstatno unapređenje sajta i rad na njegovoj optimizaciji.

Seo optimizacija sajta se radi sve vreme, ne poznaje prekid u radu, ne dozvoljava krupne greške niti sitna lažiranja. Fazoni i fore da se zavara Gugl ne prolaze već dovode do izbacivanja sajta iz pretrage.

Naravno, postavlja se realno pitanje odnosno pitanja koje smo uspeli da od klijenata saznamo individualnom metodom "analiza face to face": da li je Google 100% pravedan kada u prva tri rezultata i poslednja tri postavlja oglase ? Da li je realno predstavljen kvalitet sajtova na prvoj strani ? Nije.

Činjenica je da i dalje imamo rezultat pretrage u kome su na boljoj poziciji sajovi koji uopšte nisu mobile friendly, nemaju podešen ispravno title tag, prepuni su javascript-ova, spori i potpuno neinteresantni ljudima na internetu. Kada će konačno Gugl ukloniti iz pretrage sajtove koji nisu optimizovani za mobilne uređaje ? Nikada.

Namera nije da se uklone sajtovi već da im se pomogne da do njih što lakše dođe publia. A zašto se onda gugle zalaže toliko za neke sajtove koji su krš dok su neki vrhunski urađeni sajtovi bačeni na neku tamo, 5 ili 9-u stranu ? Ne znamo.

Nastaviće se ...

postavljeno u Internet, Web, Marketing od | 135 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):

Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

+1 glas
Možda će u daljem tekstu to da se pomene, ali kada radite linkovanje morate paziti na  faktore koje Google koristi za pozicioniranje nekog sajta http://www.mojeiskustvo.com/1208/Seo-optimizacija-sajta
odgovoreno od
izmenjeno

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Zato nam pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
eXTReMe Tracker

Slična pitanja

+1 glas
3 odgovora
postavljeno Jan 17, 2017 u Web dizajn i SEO od Marko IT,IT bgd | 462 pregleda
+1 glas
2 odgovora
postavljeno Nov 14, 2016 u Internet, Web, Marketing od Web master | 225 pregleda
+1 glas
1 odgovor
+1 glas
1 odgovor
0 glasa/ova
9 odgovora
206 pitanja
414 odgovora
697 komentara
365 korisnika