+1 ocena
530 pregleda
u Društvo od
Treba mi savet. Decko i ja planiramo zajednicku buducnost. Uvek kada se dotaknemo te teme nastane svadja. On zeli da zivimo na selu u kuci koja je u zajednickom dvoristu sa njegovim roditeljima. Problem je sto ja treba da radim na poslu koji je udaljen sat vremena od sela a da ne navodim ostale mane sela a prednosti grada koje vec svi znamo. Da se ja bavim poljoprivredom, selo bi bilo idealno mesto za zivot. Ali ja sam zavrsila fakulter i centar svih mojih aktivnosti je u gradu. Zelela bih da cujem vase misljenje.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

+1 ocena
od (220 poena)
Vrlo nezgodna situacija. Mozes da pokusas na neko vreme, par meseci, da vidis da li ti odgovara ali ako ne, nema svrhe ako ces biti vecito nezadovoljna (s druge strane, on nezadovoljan u gradu). Mozda nema potrebe ni da pokusavas ako si sigurna da ti to nece uopste odgovarati. Ne zelim da ti kazem da raskidas jer ne znam celu situaciju, izvagaj i ako treba, raskini na vreme.

Drugo, ziveti prakticno u zajednickom dvoristu sa rodbinom je jako tesko. Sto kazu, sa svojima jedi i pij ali nemoj imati zajednicka posla. Ja to potvrdjujem i na osnovu licnog iskustva. Naravno, ima izuzetaka uvek.
0 ocene
od
Posle 40-te godine, skoro svakome od nas treba mir, tišina posle napornog radnog dana. Sat vremena vožnje do posla i sa posla nazad nije ništa. Manji je stres nego kada dođeš u stan od 60 kvadrata i u tih 4 zidova moraš da trpiš narkomane, karaoke, one što se seksaju i vrište kao majmuni, kao da ih neko kolje ili jednostavno omladina priča na glas jer je sišla sa brda i pobegla od roditelja kako bi u velegradu mogla da se eksponira. Grad ima svoje prednosti ako stalno radite i ako ste karijerista i ako imate svoj stan. Kao podstanar nema šta da tražite u gradu. Selo ima svoje prednosti što ste tu mirni, ali ako ste nemirnog duha onda nastaje problem. Period prilagođavanja svakako mora da potraje ali vredi pokušati.

U najmanju ruku, možda je selo baš za vas sa svim svojim jednostavnostima i možda vam upravo grad postane bljak. Znam taj osećaj, menjao sam gradove i na kraju sam završio u predgrađu, tražeći upravo idealno mesto za život i rad ... nit blizu nit daleko od grada.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
0 odgovora 368 pregleda
postavljeno Dec 16, 2017 u Društvo od moderna veza
+1 ocena
2 odgovora 446 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 696 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 2.4k pregleda
postavljeno Nov 2, 2018 u Društvo od Pet-i-Met
...