+1 ocena
3.3k pregleda
u Preparati od
izmenjeno od

Moje lično iskustvo sa staroplaniskim melemom protiv ekcema, psorijaze i rozacae je odlično! 

Koristio ga je tast koji ima psorijazu u poodmakloj fazi i kaže da mu je pomogao. Inače, ja sam staroplaninski melem kupio u apoteci zbog problema koji se zove "rozacea". Melem mi nije prepisao dermatolog ali mi ga je preporučila komšinica koja je detetu izlečila ekcem na licu upravo ovim preparatom.

staroplaninski melem

Na prvi pogled, deluje kao da je ruska topovska mast, miriše na naftu, nije baš prijatne strukture i ako se nanese na licu baš deluje ružno.

Imao sam problem s tim jer sam morao staroplaninski melem da mažem na obrazu u veličini 3x3 cm što se baš vidi.

KAKO SE NANOSI MELEM NA LICE ?

Svaka krema, gel, mast (melem) se nanose isključivo na čistu kožu. E, sad, ako je koža problematična, ne sme se trljati abrazivnim sredstvima niti raditi piling. Tu u obzir dolaze samo blaga sredstva koja uklone nečistoću i smiruju iritiranu kožu lica.

Međutim, ja sam to činio tako što sam najpre kožu zahvaćenu rozaceom očistio pažljivo micelarnom vodom za hidrataciju i tuferom. Nema trljanja, već se samo natopi tufer sredstvom i blago prevlači preko kože u jednom smeru - svlači se prljavština i sebum.

Međutim, estetika je ostala po strani kada sam primetio da mi se posle par dana upornog 3 x dnevno mazanja ovim melemom koža vraća u normalu. Crvenilo i gnojne žute bubuljice su se povukle. Doduše, malo je izbledela koža ali se posle kratkog vremena vratio ten. Razlog tome je verovatno što melem sadrži izvesan procenat salicilne kiseline.

STAROPLANINSKI MELEM PROTIV SEBOREIČNOG DERMATITISA

Seboreični dermatitis je imao kolega i njega je napadao na bradi i grudima. Rekao sam mu da proba i on se oduševio. Kaže da je posle prvog mazanja kao rukom odnešeno.

ROZACEA

Neko je iz svog ličnog iskustva napisao da ovaj melem leči rozaceu, zapravo ublažava izraženo crvenilo lica i proširene kapilare na licu. Jeste da salicil može uticati na ten kože ali da li je bezbedno nanositi mast pre nego neki gel koji je specijalno napravljen za tretman osetljive kože sklone kuperozi, rozacei i pojavi gnojanica i komedona ? Da, potvrđeno je da može imati pozitivan efekat ali sigurno ne kao što to rade specijalni preparati kao što su metroruboril ili eucerin anti redness.

HEMIJA ILI PRIRODNI PREPARAT ?

U Staroplaninskom melemu nema kortikosteroida niti hemijskih supstanci koje bi izazvale neželjena dejstva. Ipak, kao i svaki drugi melem, ima svoju namenu i ne mora da znači da je za mene dobar a za vas loš ili obrnuto. Sve je individualno i treba probati. Znam, složićete se da nije baš zgodno baciti par hiljada dinara na nešto što nema efekta ali vi to ne možete unapred znati. Niti jedan lekar neće 100% garantovati da će određeni antibiotik izlečiti infekciju jer se može desiti da određeni jak lek ne deluje a neki slabiji širokog spektra radi posao.

Prirodno rešenje za suvu, ispucalu i upaljenu kožu (ekcemi, osipi, eritemi). Protiv upalno i regenerativno delovanje. Bez kortikosteroida!

Staroplaninski melem ima trostruko dejstvo:
Smanjuje svrab, suvoću ispucale i nadražene kože.​Štiti od ponovne pojave simptoma.Vraća koži neophodnu vlažnost i elastičnost.
​Preporučuje se za ublažavanje tegoba:
Crvenilo, svrab, suvoća, ispucalost kože lica i tela dece i odraslih osoba,
Dermatitisa (ekcema) : atopijskog, kontaktnog, seboreičnog,
Eritema (crvenila kože) i osipa (nastalih usled dejstva spoljašnjih faktora sunca, vetra, hemijskih agenasa, eritema usled uboda insekata)
SASTAV: Lanolin, vazelin, cink oksid i pantenol

CENA MELEMA NIJE PRESUDNA

E sad. Cena jeste malo veća (oko 2.500 dinara) košta melem, ali mislim da se isplati jer sam ja lično isprobao razne kreme i gelove i masti na predlog dermatologa. Tu su bili uključeni i metronidazol i antibiotik a preporuka je bio i "laserski tretman" odnosno lasersko skidanje proširenih kapilara na licu jer rozacea i jeste u stvari direktno povezana sa ovim stanjem kože.

Kad sve saberem, jeftinije me košta staroplaninski melem moj i onaj koji sam poklonio drugarici nego sve unazad.

Vidim da postoje razna iskustva na ovu temu ali moje iskustvo je zaista dobro i da dodam još i to da sam isprobao i melem protiv šuljeva - hemoroida i zaista radi posao.

Sve preporuke za Staroplaninski melem

od

Odličan melem. Doduše, zaista treba upotreba oko mesec dana da bi se video efekat na koži lica. Na ekcem deluje prilično dobro. Psorijaza je nezgodna i tu može samo da ublaži malo tegobe. Kod rozacee, melem je onako, od 1-10 ocena 6 ...

od
Stara planina melem ne pomaže kod rosacea-e a moze i pogorsati stanje koze lica jer svaka mast zatvara pore i hidratacija je poremecena. Ja bih konsultovala dermatologa za svaki slucaj. Nemam neko iskustvo sa tom mascu ali imam sa ostalim koji su top preporuka kod psorijaze i dermatitisa.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od

Takođe, imam super iskustvo sa ovim melemom. Dok ga nije bilo u apotekama, poručivao sam ga direktno od proizvođača.

NAMENA:

Poseduje veoma jak antiflamatorni, antibakterijski, antimiotički i antiseboreični efekat. Izuzetno je efikasan u tretmanu ekcema (Dermatitisa koji se manifestuje crvenilom, svrabom i perutanjem kože) i u tretmanu psorijaze, gde nakon mesec dana tretmana dolazi do poboljšanja i povlačenja oštećenih i obolelih kožnih lezija. Uspešno i krajnje efikasno odstranjuje akne, čireve na koži, promene na koži usled uboda insekta, atletska stopala (gljivično oboljenje stopala), oštećenje tetiva kod sportskih povreda, kao i bolove u zglobovima.

OPIS:

Glavni aktivni sastojak Staroplaninskog melema za Psorijazu i Ekcem jeIhtiol, crna, gusta supstanca neprijatnog mirisa. Ihtiol je sulfonirana materija uljnih škriljaca. Dobija se destilacijom bitumena a glavno nalazište je u Tirolu. Ta bituminozna supstanca je bogata fosiliranim ostacima ribe te stoga Ihtiol sadrži velike kolicine Sumpora i Fosfora kao i Ribljeg ulja.
Drugi aktivni sastojak je Salicilna Kiselina koja proizvodu daje jak keratolitički efekat koji je neophodan u odstranjivanju gornjih slojeva oštećenog epiderma kože i ujedno omogućava ostalim aktivnim sastojcima da nesmetano dopru i aktivno deluju na unutrašnje kožne regije.
Od ostalih aktivnih sastojaka napomenućemo i Ekstrakt Žutog Noćurka (
Oenothera Biennis) koji je idealan u tretmanu Akni i Bubuljica kao i Ekstrakt Crvenog Kantariona (Hypericum Perforatum) koji deluje na regeneraciju i upalne procese kože.
Sinergija pomenutih aktivnih sastojaka daje preparatu veoma jako i magično dejstvo protiv upalnih procesa na koži. Ekcemi, Psorijaza, Čirevi, Akne, Atletsko stopalo, gljivice na tabanu i prstima, Povrede tetiva, Zglobova, veoma brzo i jako efikasno nestaju a Vaša koža dobija zdrav i lep izgled.

Staroplaninski melem za ekceme i psorijazu, sa ekstraktima žutog noćurka i kantariona, je prirodni proizvod sa jedinstvenom formulom koji uspešno otklanja upalne procese na koži.

Način upotrebe: Nanosite melem jednom do dva puta dnevno na obolelo mesto, od toga jednom obavezno pre spavanja. Trajanje tretmana je minimum 30 dana.

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Staroplaninski melem za ekcem i psorijazu

izvor: herbasana.rs

0 ocene
od
Moje korisničko iskustvo sa melemom sa stare planine je onako. Nisam baš nešto ni oduševljen jer koliko znam, pre tri godine (2018) je isti taj melem bio tamne boje i brže je delovao na ekcem. Novi staroplaninski melem je bled, slab, nema ni taj miris kao stari. Efekat je slabiji i kod psorijaze pa skoro da ne pomaže uopšte više.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 516 pregleda
+2 ocene
7 odgovora 18.0k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 5.3k pregleda
+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
+3 ocene
14 odgovora 160k pregleda
...