+1 ocena
282 pregleda
u Ekonomija,banke,pošte,pijace od

Da nije Nikola Tesla izmislio struju, ja sad ne bih morao da je plaćam. Zapravo, plaćao bih neku drugu struju samo ne ovakvu skupu, koja se kotrlja preko agregatora u Đerdapu.

Nije mi jasno zašto me je zavrnuo taj Tesla, a nismo nikakav rod pa da se mrzimo i podvaljujemo takve zajebancije ?

Zeleni ekološki plan i vetroparkovi i struja iz Sunca (solarna struja) to je do skoro u Srbiji bila nedostižna tema. A kada se polako počelo šuškati o tome da je jeftina struja na vidiku ... eto opet Tesla zateže i udara po džepu.

Gde su u Srbiji vetroparkovi i koliko se koristi obnovljiv izvor energije ?

Vetrenjača

Kako legalno pokrenuti vetrenjaču za proizvodnju struje koja bi mogla da podmiri energetski jedno domaćinstvo a da ne zavisi od EPS-a ?

Da li nam je EPS stavio omču oko vrata i čim krenemo da razmišljamo da postoji jeftina struja odmah na obese tako što nam cepnu veći račun za struju i dok se mi opasuljimo gledajući u njihov vrlo šarenolik račun nalik bukvaru ... ode mast u propast.

I dalje sam ljut na Teslu jer svi ti teslini proizvodi troše struju i on je po meni jedini krivac zašto je moj džep na kraju meseca poluprazan.

Da je čovek lepo izmislio super vetrenjaču koja može da mi proizvede struju u svom dvorištu i da ne zavisim od države a još manje od EPS-a, nego da vetar koji stalno duva na mom brdu iskoristim ... ahh. Lepe želje za novu godinu. Na žalost, deda mraz nije poznavao Teslu i zato je koristio fenjer kako bi i noću sa svojim irvasima stigao na svakoj tački ove naše lude planete.

Grejete se na drva ? Gotovi ste !

Vi ste gori nego Vinča i njena deponija koja se modernizuje u toj meri da se radi kremacija otpada - spalionica.

Nema više zagađenja po srpskim gradovima. Ostali su samo dugmići.

Pa, recimo, grejanje na čvrsto gorivo je oduvek važilo za najrentabilnije ali otkad je izmišljen pelet i briket, od tada se špekuliše da se srpske šume skrnave i da se sirovo drvo koristi za proizvodnju peleta. Zašto ? Zar nije pelet trebao da se proizvodi od mešavine raznih otpadaka od drveta i drvnih prerađevina ? Recimo, strnjišta, slama, kora drveta, grane ... itd ?

Grejanje na gas

Grejanje na gas se isplati samo u gasnoj komori, sa maskama i da se što pre preznojite zbog računa koji uošte nije mali.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 868 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 7.0k pregleda
0 ocene
4 odgovora 3.6k pregleda
...