Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+2 glasa/ova
12,162 pregleda

Poštovani, u potrazi sam za par iskrenih saveta u vezi sa bradavicama.

1. Kako da skinem bradavice sa ruke ?

2. Da li postoji prirodan lek protiv bradavica ili moram zaista kako kažu lekari pod nož ?

3. Koja je verovatnoća da će se bradavice ponoviti - vratiti ?

 

Inače, imam jednu krupnu i par sitnih bradavica na obe ruke, skoro na identičnom mestu - oko zglobova. Moj (privatni) lekar mi je rekao da su ove bradavice virusne i da moram ići na tretman tečnim azotom koji ih uspešno skida. Čitala sam na forumima da to boli i da nije 100% sigurno da se neće vratiti. Lečenje bradavica koje su virusne je komplikovano i treba da se radi na imunitetu organizma. Itd ...

Molim za bilo kakvo vaše lično iskustvo i savet kako skinuti bradavice sa ruku bezbolno ? Hvala

postavljeno u Zdravlje, opšta pitanja od
izmenjeno | 12,162 pregleda
   
Sok (mleko) iz sveže smokve nakapati preko bradavice (otkinete smokvu i poteći će iz peteljke sok koji poteče je onaj pravi ... biće malo peckanja i svraba ali bi trebalo da je očisti. Najbolje dejstvo ima sok iz mlade smokve.  Takođe možete bradavice trljati školskom kredom par puta dnevno.
Ako ste u prilici da dođete do Beograda, posetite ordinaciju dr Filip Šer na paliluli. Njegova procena će biti da li bradavice treba spaljivati ili ih lečiti nekim melemima. Inače ovaj dermatovenerolog je vrhunski stručnjak za skoro sve probleme na koži. Pozz
Znači fora je da se bradavice (izrasline na koži) osuše i same otpadnu. To se postiže tečnim azotom ali to malo više boli. Takođe, sok iz lista smokve pomaže. U apoteci postoji i "alfa beta" melem koji zaista pomaže da se skinu bradavice. Ako su virusne, vraćaju se opet te je potrebno lečenje odnosno podizanje imuniteta organizma.
Lečenje bradavica prati dugotrajan period, promena načina ishrane, čak i dijeta kako bi se organizam očistio od virusa ali i podstakla samoodbrambena sposobnost organizma (imunitet) da se izbori sa takvim virusima koji prouzrokuju bradavičavost. Mora da se proba sve, čak i ono što narodna medicina kaže mimo knjiga - babski lekovi i recepti ... pa ako ne biva, idemo na lekove i azot. Šta drugo ? Rezultat kod baba koje leče bradavice melemima je po meni 80% ...
Čula sam da krema REDERMA uspešno uklanja bradavice. To mi je potvrdio i jedna farmaceut jer u razgovoru sa ljudima svi su pohvalili kako Rederma skoro 100% skida bradavice. Vredi probati. Inače Rederma se skoro pojavila i sadrži salicil, ekstrakte nevena, gaveza, žalfije. Rederma ima keratolitičko dejstvo. Salicilna kiselina uklanja naslage suvog epitela i koži daje gladak izgled. Kombinacija navedenih lekovitih ekstrakata deluje protivupalno i stimuliše regeneraciju i obnavljanje oštećene kože. Mentol, svojim hladećim efektom, smanjuje subjektivni osećaj svraba i peckanja. Prvenstveno, Rederma se koristi za regeneraciju i obnavljanje suve, ispucale kože, kože koja se peruta i izložena je blagom crvenilu. Iskustvo je pokazalo i uspešno delovanje na bradavice i  psorijazu.
Ja sam probao Redermu i mogu vam reći da mi je od svega 3 puta skinula ekcem na obrazu koji se stalno perutao i bio jarko crven. Prethodno sam mazao raznoraznim kremama i melemima i nije pomoglo. Rederma je odlična krema, imam odlično iskustvo s njom i moja je topla preporuka !
Molim Vas za adresu ordinacije u kojoj radi dr Filip Ser, unapred se zahvaljujem!

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):

Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

2 odgovora

0 glasa/ova

Poštovana Tanja, doktor Filip Šer radi u "Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti". To je na Paliluli, u Beogradu, Ulica Džordža Vašingtona 17. Drugi sprat je u pitanju i na šalteru možete pitati u vezi informacija. Uvek je gužva pa budite strpljivi.

 

Džordža Vašingtona 17, 11000 Beograd, Stari Grad
Telefon: 011/324-362

Gradski prevoz: 16 27E 32E 35 43 58 79 95 96 E6 2 5 9L ... itd.

odgovoreno od (11,960 poena)
0 glasa/ova
Rederma za virusne bradavice i gljivice je provereno sredstvo. Uklonila mi je iz korena virusne bradavice na vratu i pupku.
odgovoreno od

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Zato nam pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
eXTReMe Tracker

Slična pitanja

+3 glasa/ova
0 odgovora
206 pitanja
427 odgovora
708 komentara
179 korisnika